Top 5 cărți citite în 2016 | Ultima postare din 2016




LOCUL 5



Mi-a plăcut foarte mult această carte deși primele 100 de pagini sunt mai mult introducere și e plictisitoare, dar când ajungi la Partea a 2-a, Țara Minunilor, te îndrăgostești de carte și nu o mai poți lăsa din mână.

Prezentare Elefant:

O invazie extraterestra distruge omenirea in patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru ca de data asta putinii pamanteni ramasi in viata nu stiu nici macar ce ii ameninta, cu atat mai putin cum sa infrunte pericolul. Cassie, o adolescenta curajoasa de 16 ani, are o singura dorinta: sa isi salveze fratiorul – iar pentru asta nu se da in laturi de la nimic. 
Inaintea atacului, Ben Parish era un baiat obisnuit, dintr-un liceu obisnuit. Acum este soldat si se vede obligat sa aleaga intre a avea incredere si a deznadajdui, intre a se supune si a se razvrati, intre a-si face datoria si a-si salva prietenii, intre viata si moarte.
Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extraterestri la care va puteti gandi. Al Cincilea Val este cu mult mai inspaimantator. Poate pentru ca pare atat de plauzibil. Mai aproape de noi decat am vrea sa credem. Un roman fascinant, indraznet, o capodopera a SF-ului modern.
„Fascinant si original, Al Cincilea Val este un roman-tsunami care te prinde si nu-ti mai da drumul. O poveste post-apocaliptica despre o invazie extraterestra, cu o eroina inteligenta si vulnerabila in mijlocul actiunii." – New York Times



LOCUL 4



O da, oricine mă cunoaște personal știe cât de obsedată am fost la un moment dat de această carte. I-AM PUS PE TOȚI PRIETENII MEI SĂ CITEASCĂ ACEASTĂ CARTE OBLIGATORIU. Cartea aceasta este pur și simplu prea genială pentru a fi adevărată.
Victoria Aveyard, ești un geniu pentru această creație.

Prezentare Elefant:

Lumea lui Mare Barrow este impartita in doua dupa culoarea sangelui: cei cu sangele comun rosu ii servesc pe cei cu sange argintiu elita societatii cei care sunt dotati cu puteri supraumane. Mare face parte din rosii si-si duce traiul de pe o zi pe alta ca hot intr-un mic sat de la tara pana cand destinul o aduce in fata regelui a reginei si a tuturor nobililor unde ea descopera ca este si rosie dar si argintie cu puteri nebanuite.
Ca sa ascunda adevarul regele o obliga sa minta si sa joace rolul unei doamne dintr-o Inalta Casa pierduta cu o putere impresionanta si o promite de mireasa unuia dintre fiii lui astfel devenind o printesa argintie. Pe masura ce patrunde si mai adanc in lumea argintiilor Mare risca totul si isi foloseste noua pozitie pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie un grup de rebeli rosii. O miscare gresita ii poate aduce moartea dar in jocul periculos in care a intrat singura certitudine este tradarea.
„O lume volatila si o eroina fara egal.“ – Booklist
„Un thriller plin de imaginatie in care iubirea si revolutia se ciocnesc iar puterea si dreptatea sunt intr-o lupta pe viata si pe moarte. N-o veti putea lasa din mana.“ – USA Today


LOCUL 3



DUFF e o carte foarte interesantă care merită citită. Povestea este la fel de unică ca și celelalte prezentate mai sus, cartea are și un film destul de interesant și de realist. Eu prima oară am văzut filmul și după aceea am citit cartea. Cartea este foarte diferită de film, dar ambele sunt geniale și le recomand.

Prezentare Elefant:

In liceu, intotdeauna m-am simtit ca ratusca cea urata – prietenele mele cele mai bune erau incredibil de frumoase, asa ca atunci cand am aflat ca exista si un cuvant pentru a descrie aceasta stare de fapt, in ultimul an de liceu, am stiut ca eu eram ceea ce se numea DUFF – Desemnata Urata si Dolofana din gasca Fetelor. Ideea de a scrie un roman in care Duff sa apara in titlu a pornit mai intai ca o gluma, dar dupa ce mi-am dat seama ca si prietenele mele se simteau uneori Duff, am stiut ca trebuie sa-mi scriu povestea.”
… si povestea suna asa:
Bianca Piper are saptesprezece ani, este o fire cinica, dar o prietena loiala, si nu se crede deloc cea mai frumusica din grupul ei de amice. Totodata, este mult prea isteata ca sa se lase atrasa de sarmul fustangiului Wesley Rush, vedeta liceului. De fapt, Bianca il uraste. Ba chiar, dupa ce acesta o porecleste „Duffy”, ii rastoarna un pahar de Cola direct in cap.

LOCUL 2



Nu cred că mai trebuie să zic ceva, voi lăsa aici review-ul la această carte:
http://parfumulcartilor.blogspot.ro/2016/12/playlist-pentru-nick-si-norah-review_29.html



LOCUL 1

Cred că e destul de clar despre ce carte e vorba.


O da, oare de ce în aproape fiecare articol vorbesc despre această carte? :)))
Cartea aceasta mi-a făcut vara frumoasă și m-a făcut să văd totul diferit. Nu pot descrie în cuvinte cât de specială este această carte pentru mine, o iubesc din toată inima și nu o voi uita niciodată, ea mi-a făcut anul 2016.

Prezentare Cărturești:

The bestselling The Summer I Turned Pretty series is now available is one gorgeous new edition, with exclusive material inside!

She has only ever loved two boys . . .
Isabel spends every summer at the beach. But this summer is different. This is the summer she turns pretty - the year two brothers will notice her for the first time.
Conrad - unavailable, aloof - who she's been in love with forever.
Jeremiah - friendly, relaxed - the only one who's ever really paid her any attention.
Friendship is no longer enough. From first kisses to first loves, seasons pass, promises are made and hearts are broken.
Now Isabel must make the most difficult decision of all.
Experience first love's butterflies with The Summer I Turned Pretty Collection - for the first time all three books together in one. Who will you choose?
*Contains exclusive extra material inside, including Conrad's letters to Isabel*
The complete series includes:
The Summer I Turned Pretty, It's Not Summer Without You, and We'll Always Have Summer.
'This book is what every girl wants in a summer' - Sarah Dessen





Data viitoare ne vedem în 2017, un an nou fericit, La Mulți Ani!












Comentarii