FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE LITERATURĂ DE LA TIMIŞOARA, ediţia a 5-a

   Anul acesta am participat la Festivalul internaţional de literatură de la Timişoara, desfăşurat în perioada 25-28 octombrie. Eu am luat parte la ultima seara din cadrul festivalului care i-a avut ca invitaţi pe Clara Uson, Marius Chivu şi Borco Ilin, atmosfera fiind întreţinută de Robert Şerban.
   Seara a început cu Clara Uson care ne-a povestit despre viaţa acesteia şi despre romanul Fiica Estului şi ne-a şi citit din această carte un fragment. Clara este o autoare de origine spaniolă, aceasta având un traducător care ne traducea ce spunea autoarea. După Clara a urmat Marius Chivu care ne-a povestit despre cum îi place să îşi scrie cărţile din experienţă şi despre noua sa carte, care atunci nu apăruse încă, Trei Săptămâni în Anzi, citindu-ne din altă carte, aceea fiind deja apărută. Marius Chivu scrie cărţi de călătorie, scriind despre locurile care le-a vizitat. După Marius Chivu a urmat Borco Ilin. Borco ne-a spus despre cum poeziile sale sunt altfel decât restul, citindu-ne câteva poezii din cartea sa. Cu ajutorul unei prietene am reuşit să vă aduc doua citate din poeziile prezentată de el:
,, Şi dormeam, visam că sunt treaz " şi ,,Am dormit cu bunicul în aceea seară. El era cu somnul lui, iar eu, cu al meu". În al doilea citat autorul vorbea despre noaptea în care a murit bunicul său.
    După aceste prezentări au urmat întrebăriile, adresate de către gazda noastră Robert Şerban. S-au pus fiecăruia un anumit număr de întrebări, iar la final Robert Şerban a rugat şi publicul sa pună întrebării, dar publicul era foarte timid. Singura persoană care a pus întrebării a fost Florin Bircan, care a pus două întrebări.
    Atunci când evenimentul s-a încheiat autorii prezenţi au stat de vorbă cu noi şi au dat autografe. Eu am luat autograf de la Mircea Cărtărescu, Borco Ilin, Marius Chivu, Florin Bican şi Robert Şerban.
   Abia aştept ediţia a 6-a a festivalului.









Comentarii

  1. Un articol foarte frumos, un festival de excepție și niște autori care merită citiți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult de tot, esti o scumpa
      iti multumesc mult ca m-ai ajutat cu acest articol la partea cu Borco, nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul tau

      Ștergere

Trimiteți un comentariu