HARRY POTTER-REVIEW



                            Ravenclaw, Slytherin, Hufflepuff sau Griffindor, casele pe care noi totii                                                                         iubitorii de Harry Potter le dorim.

Toată obsesia pentru Harry Potter a început în 1997, când J. K. Rowling a adus la viaţă lumea minunată în care am petrecut timp alături de personajele noastre preferate, Ron, Hermione şi Harry, seria bazându-se pe un conflict veșnic între personajele pozitive și cele negative, cele negative fiind mereu forțe ale întunericului, sclavi ai lui Voldemort sau chiar el însuși.

Pentru mine seria aceasta nu a fost niciodata o serie obişnuită, ci o poartă spre lumea cititului.


1 Harry Potter şi Piatra Filozofală ( 1997 )


  În prima parte a carţii aflăm despre cum trăieşte Harry împreună cu unchiul Vernon, mătuşa Petunia şi verişorul său Dudley, Harry ştiind ca el este un copil normal ca şi restul copiilor care erau în jurul lui până când  Hagrid, gigantul care avea grijă de Hogwarts - şcoala de magie şi farmece - şi un prieten bun de-al părinţiilor lui Harry care au murit după un an după ce acesta s-a născut, a venit în ziua în care Harry a împlinit 11 ani, deoarece rudele lui i-au ascuns fiecare scrisoare primită de la Hogwarts.

A doua parte se concentrează pe viaţa lui Harry la Hogwarts, prietenii, duşmanii, profesorii, orele de curs, relaţia sa cu Hangrid şi belele în care se bagă.

Această carte mi-a schimbat viaţa. Cartea aceasta mi-a arătat că există o lume frumoasă a cărţilor unde imaginaţia e pe primul loc. Până nu am citit cartea aceasta nu mi se părea cine ştie ce, chiar nu citeam atat de bine, darrrrr scrisul lui J. K. Rowling poate atrage pe toată lumea fără nicio ezitare.

 Citatul specific cații pot spune că este chiar un citat destul de important pentru toată seria:
 " Ești un vrăjitor Harry. " spus de către dragul nostru Hangrid 


 2. Harry Potter și Camera Secretelor ( 1998 )
   În această carte ne este prezentată viața lui Harry la vârsta de 12 ani, după un an la minunata sa școală, Hogwarts. Atunci când ne este prezentata vacanta de vară a copilului putem observa ca familiei Dursley le este frică de el și uneori chiar își fac nepotul monstru. 
   Atunci când începe anul școlar multe lucruri stranii se întâmplă, pe peretii sunt scrise mesaje cu sânge, fantomele o iau razna și pe lângă toate acestea Harry are un rival foarte mare acum la vâjthaț, Draco Malfoy. Draco mereu l-a suspectat pe Harry și i s-a părut mereu că e ceva îneregulă cu protagonistul nostru. 
                                  
 Cartea aceasta mi s-a parut specială în felul ei, fiecare carte din serie are o acțiune interesantă și originală, dar aceasta a avut una destul de originală. Cartea este povestita în așa fel încât atunci când personajele noastre se află în Camera Secretelor , dacă nu era clar după titlu ca în această carte este vorba despre o Cameră Secretă, simți exact ce au simțit ele in acel moment.
3. Harry Potter și Prizonierul din Azkaban ( 1999 )
Acțiunea în aceată carte începe dinou, ca și celelalte cărți prezentate, pe aleea Boschetelor unde se afla reședința familiei Dursley. Soții erau destul de gătiți așteptând sa soseasca mătușa lui Dudley, sora unchiului Vernon. Harry o ura pe aceasta. Enervându-se în timpul cinei, Harry folosește o vrajă asupra invitatei. După ce vraja a fost aplicata, Harry a primit imediat o scrisoare în care i se spunea ca a încălcat regula de a nu folosii magie în preajma încuiaților, aflând astfel și familia Dursley că nepotul lor nu le poate face nimic rău.
                                      
După mine cartea se axează mai mult pe faptul că un infractor din marea și prea securizată închisoare de vrăjitori, Azkaban, evadează, începând astfel ziarele sa alarmeze vrăjitorii de pretutindeni.
Mie mi se pare ca acest "infractor", Sirius Black, nu este deloc periculos și că ei își fac griji degeaba. 
Apare un nou profesor la Hogwarts, Remus Lupin, care pe la mijlocul cărții aflăm că el are defapt o legătură cu Sirius, dar și cu Harry.
                                     
4. Harry Potter și Pocalul de Foc ( 2000 )
În această carte se vorbește despre o competitie care se face o data la câțiva ani, este o competitie dintre 3 școli diferite, fiecare școală având un anumit reprezentant ales prin tragere la sorți, candidații erau cei de la anul 4 în sus. Printr-un anumit mister, la acel moment, Hogwarts a avut 2 candidatii extrași, pe Cedric Digorry din Hufflepuff și HARRY POTTER. La finalul ultimei probe se află o surpriză foarte interesantă la final și nu mă refer la vreun sens bun. Este interesant și în același timp terifiant cum o astfel de surpriză poate exista într-o competiție școlară.
                                 
5. Harry Potter și Ordinul Phoenix ( 2005 )
Acum e acum. 
Anul cinci. Anul în care Harry înfințează un club în care el împreună cu alții copii fac exerciții de apărare împotriva magiei negre. Din păcate avem o noua profesoară de apărare împotriva magiei negre, Dolores Umbridge, care când aude, de la cei din Slytherin de acest club încearcă să îl închidă, dar de fiecare dată când face ceva ce ea se gândește că i-ar face pe copii să nu mai mergă, se întâmplă exact opusul.
                                      

6. Harry Potter și Prințul Semipur ( 2005 )

În această carte, Harry e deja anul 6 și după cum le-a tot spus lui Dmbledoor și Minervei va încerca să numai intre în belele, dar cum va putea el să facă asta dacă cicatricia sa îl ustură foarte tare și îl face să vadă ce face, ce trăiește și ce simte Voldemort? În aceastăcarte aflăm că nu toate personajele pe care noi le considerăm negative sunt bune, iar că binele poate face mereu minuni în situații critică1.
( 1-vezi în partea cu spoilere)

                                   

7. Harry Potter și Talismanele Morții ( 2007)

O da, cartea care până anul acest noi am crezut că e ultima. ATÂTA SUFERINȚĂ E ÎN CARTEA ASTA ÎNCÂT CRED CA PLÂNGI LA FEL DE MULT SAU POATE CHIAR MAI MULT DECÂT LA O CARTE DE AUTORUL PREFERAT AL GENERAȚIEI ACEASTA, JOHN GREEN. Cartea aceasta conține foarte multă acțiune, curaj, iar capcanele din partea binelui și a răului sunt multe, dar și foarte ingenioase. Acum e momentul adevărului, bătălia finală, oare care tabără va câștiga? Care tabără va fi cea mai deșteaptă? Și care e treaba cu talismanele morții? 
                 Tu de partea cui esti?

                                 

8. Harry Potter și Copilul Blestemat ( 2016 )

Cartea a opta, cea mai asteptată carte de anul acesta. Aceasta carte este o piesă de teatru, acciunea se petrece în jurul lui Albus Seversus Potter și al lui Scorpius Malfoy. Aceată carte prezintă relația dintre personajele noatre prea iubite și copii lor.

Ratting ( maximul 5 ⭐️ ) : 
Prima carte- 5 ⭐️
A doua carte- 5 ⭐️
A treia carte- 5 ⭐️
A patra carte - 5 ⭐️
A cincia carte- 5 ⭐️
A șasea carte- 5 ⭐️
A șaptea carte- 5⭐️
A opta carte- 4, 75 ⭐️

Filmele sunt interesante, dar omit scene destul de importante din cărți de care ar fi fost nevoie, cartea este făcut într-un anumit fel pentru un anumit motiv, iar dacă vrei sa faci o adaptare după o carte, consider că ar fi bine să urmezi textul.

Personajele mele preferate sunt:
Harry Potter, Ron Weasley, Ginny Weasley, Hermione Grancer, Draco Malfoy, Severis Snape, Scorpius Malfoy. 

* ACUM VINE PARTEA CU SPOILERE, SĂ NU SPUI CA NU TE-AM AVERTIZAT *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

1.PUTEM SPUNE CĂ FAZA CU SNAPE A FOST PREA EPICA ȘI NU CRED CĂ S-A AȘTEPTAT CINEVA LA ASTA.
Decând cu faza de la finalul cărții a șasea Snape a devenit unul dintre personajele mele preferate. Mi se pare că Snape este un om excelent și că este dispus să facă orice pentru marea sa iubire.

                                    

Cartea a opta nu este una chiar atat de reușită ca și restul, i-am dat 4, 75 ⭐️ deoarece mi-a plăcut mult finalul. NU M-AM GÂNDIT NICI O SECUNDĂ CĂ DELPHI ESTE FIICA LUI VOLDEMORT. 

În cartea a doua, poveste mi se pare chiar ingenioasă. Adică unul dintre personaje să fie chiar adolescentul Voldemort care o controlează pe micuța Ginny printr-un jurnal vechi și ponosit.




Comentarii

  1. Seria Harry Potter m-a prins si pe mine in mrejele sale, si ma bucur ca a facut-o. Felicitari pentru articolul mult asteptat! (:

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu