The circus book tag

Am primit acest tag de la Raul de la ChocolateBooks așa că m-am gândit să îi accept tagul. Fără alte introduceri haideți să începem.

 

1. Prezentatorul, o carte ce ți-a sărit în ochi din prima

Pot spune că pentru mine această carte este Căutând-o pe Alaska de John Green, deoarece atunci când am cumpărat-o eram foarte grăbită și eu înainte cu o zi să îmi cumpăr cărți am hotărât că imi voi lua două cărți de John Green și am citit rezumatul de la cărțile sale pe net. Deși nu mi-am prea dat seama mare lucru din rezumatul de pe libris, mi-a placut foarte mult coperta cărții, chiar Căutând-o pe Alaska a fost  prima carte pe care am găsit-o atunci in Cărturești fiindcă era fix la intrare. Nu voi regreta niciodată că am citit-o, deși fix după ce am terminat-o nu mi s-a părut chiar cine știe ce, acum că mă gândesc la ea parcă m-aș gândii la o metaforă.

2. Clovnul. O carte la care ai râs nonstop.

O da, cu siguranță Playlist pentru Nick și Norah de Rachel Cohn și David Levithan. Deși nu am terminat această carte - mai am destul de puțin, dar bineînțeles că școala încetinește productivitatea mea - pot spune că este destul de amuzantă, deși se simte puțin cum autorii încearcă să se dea drept adolescenți încercând să folosească anumite expresii care ei cred că sunt la modă sau cool care defapt nu sunt nici mâcar folosite, personajele sunt destul de complexe și au un simț al umorului foarte dezvoltat. 

3. Acrobatul. O carte la care ți-ai ținut respirația de la început până la sfârșit.

Regina Roșie de Victoria Aveyard. Deci cartea aceasta e pur și simplu genială, nu mai ști la ce să te aștepți de la ea. Adică în aproape fiecare capitol cartea te lovește de emoții și după ce o termini vrei mai mult și mai mult.

4. Elefantul. O carte ce te-a înspăimântat de grosimea sa.

Eu am trilogia The summer i turned pretty, de Jenny Han, varianta 3 in 1, în care sunt toate cele trei cărți ale trilogiei într-una singură. Imi placea foarte mult cum arată cartea, dar prima oară când am văzut-o am crezut ca nu o voi mai termina. Această carte m-a speriat și mai tare când am văzut că are mai multe pagini decât cea mai groasă carte de până atunci, fiind vorba despre Harry Potter și Ordinul Phoenix.

5. Leul. O carte care te-a băgat în sperieți.

Eu nu citesc cărți horror pentru că mă sperii la orice micuț zgomot și pur și simplu nu pot face față presiunii pe care ți-o dă o carte horror. Sunt tentată totuși de o carte de-a marelui autor de cărți horror, Stephen King, este vorba despre  11 22 63 JFK , în care este vorba despre un om care vrea să oprească asasinarea lui Kennedy, deși sunt destul de sigură că nu este horror.

6. Contorsionista. O carte cu multe răsturnări de situație.

Experiment De Veronica Roth! Mie mi se pare că numai după modul în care e structurată, aceasta are multe răsturnări de situație și toată lumea nouă care o avem și numai câte complicată și abstractă e îngreunează un pic citul ei. 
Nu am fost un fan mare al cărții deși al serii am fost, dar nu pot spune că urăsc carte. Ea este unică în felul ei, iar daca Veronica a ales ca  și cartea să fie în felul acesta este, sincer, doar alegerea ei. 

7. Iluzionistul. O carte ce este cea ce nu pare a fi.

Alegerea mea este Hronicul și cântecul vârstelor de Lucian Blaga. Wow, nu credeam vreodată că mie îmi va plăcea o carte veche românească și încă una care este non-ficțiune, cred că numai alegând această carte am uimit jumătate din cititorii care se află în clasa a 9-a. Cartea este destul de interesantă și pot spune că am aflat anumite detalii despre viața lui Blaga la care eu chiar nu mă așteptam. 

8. Jongleorul. O carte care s-a jucat cu sentimentele tale.

IT'S NOT SUMMER WITHOUT YOU DE JENNY HAN

SCRISUL EI ESTE PREA GENIAL,
IAR CĂRȚILE EI VOR FI
FOARTE IMPORTANTE
PENTRU MINE.

Această carte este cartea a doua din trilogia The summer I turned pretty,  care am mențioanat-o chiar mai sus la cerința 4, și este, după mine,o carte destul de emotională care trebuie savurată și care va fi un glonț exact ca și Sub aceeași stea de John Green.

9. Fochiștii. O carte ce te-a ținut pe jar.

Nu pot alege doar una, dar cele care m-au ținut cel mai mult pe jar au fost cărțile din seria Harry Potter, cele din trilogia Jocurile Foamei  și să nu uit de cărțile lui Jenny Han, care sunt mult prea geniale.

10. Dresorul. O carte ce te-a învățat ceva.

Coraline de Neil Gaiman fiindcă de aici am învățat că viața pe care o ai, deși sunt multe nefericiri, este perfectă. Nu există o viață în care să nu ai nici o problemă, acea viață nu este mai bună deși așa se crede.

Aș dorii să dau acest tag mai departe lui Anelly de la Pierdută printre cuvinte, sper să vă placă și tagul ei, aici vă voi lăsa un link cu blogul ei, iar noi ne vom regăsii marți într-o nouă postare.

Comentarii

Trimiteți un comentariu