Book Haul | Ianuarie 2017


1. Frumoasa adormită și fusul de Neil Gaiman

 

Descriere:

Era una din vrăjitoarele alea de pădure
surghiunite acum o mie de ani.
Și ce poamă rea mai era.
Când s-a născut copila, 
a blestemat-o ca la optsprezece ani
să se înțepe într-un deget
și să se scufunde
într-un somn
veșnic.


2+3. Cei 100 + Cei 100. Ziua 21 de Kass Morgan

 

Descriere:

2. După un razboi nuclear devastator, omenirea trăiește în nave spațiale, departe de suprafața radioactivă a Pământului. 100 de adolescenți delincvenți sunt trimiși într-o misiune periculoasă: trebuie să recolonizeze planeta. Ar putea fi a doua șansă la viață sau... o misiune sinucigașă.
Clarke a fost arestată pentru trădare și e bântuită de propriul trecut. Wells vine pe Pamant pentru fata pe care o iubește, dar oare ea îl va ierta? Bellamy vrea să-și apere sora. Glass a ajuns iar pe navă, dar acolo viața e la fel de periculoasă ca pe Pământ.Cei 100 trebuie să lupte pentru viață  într-un ținut sălbatic. Nu era în plan să fie eroi, dar s-ar putea să fie ultima speranță a omenirii.

3. Continuarea romanului Cei 100 de Kass Morgan, acum un serial TV de succes.Secrete vor fi dezvăluite, credințe schimbate și legături puse la încercare. Cei 100 trebuie să lupte pentru supraviețuire în singurul fel posibil – împreună.
Au trecut 21 de zile de când Cei 100 au ajuns pe Pământ. Sunt singurii oameni care au pus piciorul pe planetă de secole… sau cel puțin așa au crezut. Confruntați cu un dușman necunoscut, Wells încearcă să țină grupul împreună, Clarke pleacă spre Muntele Weather, în căutarea celorlalți Coloniști, iar Bellamy este hotărât să-și salveze sora cu orice preț. Între timp, pe navă, Glass trebuie să faca o alegere imposibilă între dragoste și însăși viața ei.


4. Panica de Lauren Oliver

 


Descriere:

Un roman despre prietenie, curaj, frici și sperante, de la autoarea bestseller-ului Delirium.
Într-un orșs micuț, unde tinerii suferă de claustrofobie, jocul Panica e singurul care le dă sentimentul libertății, prin probele absurd de periculoase.
Panica începe ca atâtea altele în Carp, un oraș mort, de numai 12.000 de oameni din mijlocul pustietății. Doar pentru că era vară și nu era nimic de facut. Heather vrea sa participe la Panica, un joc legendar pentru cei din ultimul an de liceu, unde premiul și mizele sunt immense. Nu s-a considerat niciodată neînfricată, dar când găsește ceva și pe cineva pentru care să lupte, descoperă că e mai curajoasă decât își imagina. Lui Dodge nu i-a fost niciodată frică de Panica. Secretul pe care-l păstrează cu sfințenie îl va ajuta să treacă prin joc. Dar ceea ce nu știe e că nu este singurul cu secrete. Toată lumea are o miză. Pentru Heather și Lodge jocul aduce alianțe noi, revelații neașteptate și înfiriparea primei iubiri. Dar și constientizarea faptului că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.


5. Eu sunt numărul patru de Pittacus Lore

 

Descriere:

Noi,
Am putea fi cei care trec pe lângă tine chiar în această clipă.
Noi,
Te privim acum, în timp ce citești
Noi,
Ne-am putea afla acum în orașul tău, în cartierul tău
Noi,
Ne păstrăm anonimatul
Noi,
Așteptăm să vină ziua când ne vom regăsi
Noi,
Toți, unii cu alții
Noi,
Vom fi ultimul bastion – dacă
Noi,
Vom învinge, vom fi salvați, nu numai
Noi,
Ci și
Voi,
Deopotrivă
Dacă pierdem, totul e pierdut.

6 + 7. Să n-o săruți pe Isabel + Carte de magie


8+9. Pecetea morții + Ne putem vindeca

 

Descriere:

7.  
Pe o planetă stăpânită de violență și răzbunare, într-o galaxie unde unii sunt favorizați de soartă, toată lumea posedă un har, o putere unică menită să dea formă viitorului. În vreme ce majoritatea are de câștigat de pe urma acestui har, unii nu au aceeași soartă, abilitățile lor făcându-i vulnerabili în fața controlului celorlalți. Își vor putea aceștia recăpăta darurile, soarta și viețile? Vor fi ei capabili să întoarcă balanța de putere în această lume?

8. nu există descriere fiind o avampremieră

9+10+11. Narnia 

 

Descriere:

9. Digory Kirke şi Polly Plummer nici nu ajung să se cunoască bine când, pe neaşteptate, pornesc în cea mai spectaculoasă aventură a vieţii lor. Obligaţi de unchiul Andrew să ia parte la experimentul lui magic, cei doi copii rătăcesc pe tărâmuri dintre cele mai stranii, stăpânite de forţe malefice însetate de putere. Dar când deznădejdea îşi face simţită prezenţa, cântecul miraculos al leului Aslan dă naştere unei noi lumi, Narnia, unde imposibilul devine posibil, iar bunătatea şi iubirea sunt răsplătite însutit.

10.Peter, Susan, Edmund şi Lucy se ascund într-un dulap și ajung într-o altă lume, cuprinsă de o iarnă aprigă, fără sfârșit. Minunatul tărâm întrupat din cântul Leului Aslan a căzut pradă Vrăjitoarei Albe, care s-a autoproclamat regină și a făcut din Narnia un loc în care Moș Crăciun nu ajunge niciodată.
Numai Aslan, adevăratul rege, poate să salveze această lume și să aducă înapoi primăvara.

11. În noaptea în care Shasta află că nu e fiul pescarului Arsheesh şi că acesta vrea să-l vândă ca sclav, se hotărăşte să fugă din Calormen împreună cu Bree, Calul Vorbitor. În drum spre miazănoapte, spre Narnia, se întovărăşesc cu Aravis şi cu Hwin, fugare şi ele.
Când trec prin cetatea Tashbaan, cei patru prieteni află de complotul pus la cale de calormeni împotriva narnienilor şi pornesc într-un suflet spre Narnia, sperând că o să ajungă la timp ca să-i avertizeze de pericolul care-i paşte.

12. Ciocoii vechi și noi de Nicolae Filimon 

 

Descriere:

Ceea ce se tine cel mai bine minte, în afara eroului principal, sunt tablourile şi scenele de epoca, instructive ca nişte gravuri, în care vedem, cu mare claritate, moravurile sociale, institutiile, locurile publice, casele, strazile, echipajele, costumele, bucatele şi vinurile de pe masa, cosmeticalele, teatrul, muzica şi limba.
Sunt capitole întregi cu valoare arheologica şi istorica. În note de subsol, ni se explica termenii ieşiti din uz sau functionarea institutiilor de odinioara. Sunt copiate acte şi inventare.
Fictiunea e situata în mijlocul unei istorii reale. Ciocoii e, din acest punct de vedere, nu numai întâiul nostru roman memorabil, dar şi întâiul roman istoric adevarat.” Nicolae Manolescu

Comentarii