CARTEA OGLINZILOR | REVIEW | PRIMELE CAPITOLE

                             

Am fost într-o zi la Cărtureși cu o prietenă și când am dat să ieșim am văzut o cărticică sub formă de broșură, care se distribuiau gratuit, iar acele broșuri erau mostre la cărți care nu au apărut încă. Eu am luat această mostră în care se află primele trei capitole din această carte. 

Prefața:

În cei cinci ani de carieră, agentul literar Peter Katz a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reușit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wieder, încât Katz nu știe ce să creadă: oare autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informații care pot duce la elucidarea cazului? Intrigat, agentul literar pornește o investigație pe cont propriu pentru a descoperi adevărul.

Povestea, din cele trei capitole citite de mine, mi s-a părut foarte interesantă și captivantă. Scrisul autorului este foarte frumos, are momente în care este serios și ne lasă figuri de stil de care să ne putem bucura, iar în unele momente este atât de amuzant încât râzi de te doare burta.

Cartea va fi tradusă în mai multe limbi, autorul român având un mare succes cu acest roman. Acest roman este considerat unul dintre cele mai asteptate romane ale anului 2017 și mi se pare destul de corect, deoarece e genial și simt neapărat nevoia unei continuări.

Lansarea mondială a cărții va fi pe 26 ianuarie, iar această carte este destul de așteptată și de cititorii americani.

Citate din carte:

" Știți, probabil, cum merg lucrurile: crezi că ai uitat complet ceva - o întămplare, o persoană, o situație -, pe urmă conștientizezi dintr-odată că amintirea aceea a zăcut mereu într-o încăpere ferecată a minții tale și că, de fapt, n-ai uitat-o niciodată în totalitate, că a fost mereu prezentă acolo ca și cum s-ar fi întâmplat ieri. E ca și cum ai deschide o debara cu tot soiul de lucruri vechi de care ai uitat cum au ajuns acolo și e suficient să miști un obiect pentru ca totul să se prăvălească brusc peste tine. "
" De fiecare dată când descopeream câte un nou scriitor, încercam inconștient să scriu ca el, ca un cimpanzeu copleșit de admirație în fața unei femei în rochie roșie."
" Televiziunea nu devenise încă un șir de show-uri în care tot felul de neferinciți erau obligați să cânte, să suporte aluziile jignitoare ale moderatorilor sau să intre în bazine pline de șerpi. Emisiunile nu se transformaseră încă într-o poveste spusă de un idiot, plină de zgomot și de râsete. "
"Mulți americani erau convinși că peste un deceniu aveam să discutăm cu prăjitorul de pâine și să cerem sfaturi profesionale mașinii de spălat vase."
" - Cum se numește individul?
  - Ești sigur ca vrei să știi? Deocamdată nu e decât o umbră. Dacă va avea un nume, umbra aceea va prinde viață și va deveni o persoană în carne și oase, care-ți va bântui mintea. "

 



Comentarii

  1. Chiar astăzi am dat și eu de aceasta carte pe un site unde puteai sa o precomenzi... Eu una abia aștept sa apara ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu, primele capitole sunt foarte interesante, abea astept sa pot citi si restul

      Ștergere

Trimiteți un comentariu